Elenbaas Fotografie

Mobiel : +31 625 31 88 19
Email : nienke@elenbaasfotografie.nl
Website : www.elenbaasfotografie.nl
KvK: 32111260

Contactformulier

    Biografie

    Als jong meisje maakte ik op vakantie altijd al mijn eigen foto's. Voor mijn 21ste verjaardag kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik richtte mij op het maken van portretten en modefotografie. Ik volgde diverse cursussen bij Fotogram in Amsterdam.

    Mijn interesse heeft altijd bij mensen gelegen (portret, documentaire, reportage). Ik houd van de echtheid van mensen. Mijn foto's worden gekarakteriseerd door het inzoomen op de alledaagse dingen waar veel mensen aan voorbij gaan. Tijdens het fotograferen pas ik mij aan de sfeer en de situatie aan. Hierdoor ontspannen mensen en vergeten ze de aanwezigheid van mijn camera, waardoor zij zichzelf en hun emoties tonen. Ogen spelen vaak een belangrijke rol in mijn foto's. Ik werk meestal zonder flitsers, lampen en vaste achtergrond waardoor de mensen een grotere bewegingsvrijheid hebben.

    Door mijn werk als fotograaf ben ik al op veel bijzondere plekken in de wereld geweest: diverse townships in Zuid Afrika, de Paralympics in Londen in 2012, in Ghana voor het UMCU Juliuscenter en op alle kinderafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis AMC en de VUMC.

    De boeken 'Big Five of South Africa', 'Personal Best', 'Fly Away' en 'Someting Special' heb ik in samenwerking met Maartje Santema gemaakt.